Vad är nissebrev?

Nissebrev är precis vad det låter som: små, små brev från en tomtenisse. Som en julkalender, fast ännu mer spännande och engagerande för hela familjen. En nissekalender helt enkelt! Från den första december och fram till julafton lämnar nissen ett litet brev om dagen till familjens barn. I breven berättar nissen om sitt liv på Nordpolen, varför han är på besök och lämnar barnen små och enkla  tänkvärda, busiga eller experimentella uppdrag - allt beroende på vilken nissebrevsprodukt ni valt att handla från oss. Kanske har du sett de små dörrarna som man kan sätta på väggen, vid golvet? Bara fantasin sätter gränser när det kommer till hur mycket saker nissen kan ha: en liten stege, en egen spark, en liten chokladkopp, träskor, en stol, skidor och mycket mycket mer finns att köpa färdigt - eller pyssla själv!  Nissebreven ger nissedörren en extra dimension, och gör nissen ännu mer närvarande.

Hos oss hittar du flera olika sorters nissebrev, för alla familjer och barn är ju olika, eller hur? Välj mellan nissebrev med mycket bus, nissebrev med spännande frågor för hela familjen, nissebrev som lär ut läsförberedande språklekar och nissebrev för barnen som älskar att räkna och klura.

För vem passar nissebreven?
Våra nissebrev riktar sig till både barnen och de vuxna i familjen och därför passar de för alla, oavsett hur familjen ser ut. Alla våra nissebrev är dessutom skrivna för att passa oavsett om det finns ett eller fler barn i familjen. 

Hur gammal behöver man vara för nissebrev? 
Nissebrev har egentligen ingen ålder. Men vi har försökt göra olika nissebrev för att passa barnens olika stadier i sin utveckling. Om du klickar dig in på respektive nissebrevssida kan du läsa mer om hur just den produkten är upplagd, och vilken ålder som vi rekommenderar, även om ni bara ska se det som en riktlinje. 

Har ni nissebrev som passar för stjärnfamiljer? 
Vi tycker att det är viktigt att alla ska känna sig välkomna i våra produkter, oavsett om det är nissebrev eller våra presentböcker på www.glimraforlag.se. Därför har vi skrivit dem så att de passar alla typer av familjer, oavsett hur den ser ut.

Vilka av era nissebrev passar för ett respektive flera barn? 
Vi har skrivit våra nissebrev så att de passar både för familjer med ett barn eller flera, så slipper ni välja. 

Har ni nissebrev som passar för förskolor eller andra barngrupper? 
Jajemän! Allihop faktiskt! Eftersom vi har skrivit våra brev för att passa både ett eller fler barn så kan de också användas för olika typer av barngrupper.